Elégedetlen a közvilágítási lámpák “erejével” a lakosság Szolnokon

Megosztás

A közvilágítás rettenetes állapotára hívta fel a figyelmet egy szolnoki lakos egy friss posztjában. A szöveghez mellékelt fotón az látszik, hogy nincs közvilágítás a Sebestény körúti Zagyva-hídon. Emiatt majdnem elütöttek egy idős nőt a zebrán.

“VIGYÁZAT!!! Veszélyes hely! Gyalogosnak és autósnak egyaránt! NAGYON FIGYELJÜNK! Szolnok – nagyon is – belterületi, frekventált helye – a Várkonyi tér és a Zagyva-híd találkozásánál lévő gyalogosátkelőhely. Nem külváros! BELVÁROS! Ma esti futóedzésünkön a fiataljaimmal dermedten hallottuk a fékcsikorgást, amint a sétányon a hídhoz közeledtünk. Amit láttunk: a zebra közepén haladó ballonkabátos idős asszony és az előtte fékező személyautó majdnem összeért! Szó szerint centimétereken múlt a baleset (tragédia?). Az amúgy is joggal agyonkritizált, alacsony fényerejű lámpák itt nem is működnek. Ez a közvilágítás nem a KÖZért van! Szomorú vagyok nagyon- nagyon!”

Ezt írta és valóban, a Zagyva-híd egyik felén nem működik a közvilágítás. Régóta. Ám az illetékeseknek ez nem tűnik fel. Pedig vannak nagyon aktív “mindenbe beavatkozók”, elég csak pont az ebben a körzetben nagyon aktív Ádám Csabára és az amúgy az egész város területén intézkedő önkormányzati képviselőre, Rehó Jánosra gondolni, ám most ők is – úgy tűnik – elvesztek a sötétben.

Mint ismert, Szolnokon a közvilágítás évekkel ezelőtt “korszerűsítették”, a munkát az Orbán Viktor miniszterelnök vejéhez köthető cég, az Elios végezte el.

A beruházás felkeltette az OLAF, az Európai Csalás Elleni Hivatalnak is. Levelet írtak Szalay Ferenc polgármesternek. A levélben az OLAF leírta azt a módszert is, ahogy „kamu” számításokkal igyekeztek piaci árakat adni a beruházásnak.

Fotó: Csirke József Facebook

Kapcsolódó cikkek